Известие

Collapse
No announcement yet.

Падна ми акумулатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    В книжката на колата пише 100 Ah, независимо дали е дизел, TS или 6V
    2.0 TS-12V 60Ah 100A , 2.4 JTD-12V 70ah 100A(120A).Погледни пак.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
      А някой знае ли дали трябва да е R+ че съм харесал един Banner 12V 100Ah 760A R+ Starting Bull на добра цена.
      Купи си нормален акумулатор за какво ти е толкова мощен , заради добрата цена?Стартера колко ли пари е?
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
        Еми маи така ще стане - нов, жалко щото този е много красив... Дано поне да нямам филми с кодовете, понеже за първи път прекъсвам тоците към колата....
        Не знам но според мен при теб положението е много лошо ! Ако нямаш кода се приготви за още едни 120лв. аз бях така и чаках над 2-месеца , а сега май става бързо поне ! Виж ако не си го махнал още давай с втори акумолатар и кабели и дано да се запази тока в колата ...
        Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Първоначално публикувано от ACEHOB Покажи съобщение
          А някой знае ли дали трябва да е R+ че съм харесал един Banner 12V 100Ah 760A R+ Starting Bull на добра цена.
          Аз съм с точно такъв Банер - страхотен е, и в най-големия студ върти двигателя като латерна.

Струваше ~200 лева.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Аз пък съм с АЦ Делко. Оригиналният умря от раз, оставих я топла топла и като се опитах да запаля после - не завъртя нито веднъж. Мисля, че зимата им е сезона за умирачка.
            Моят също беше 200 лв. от Ванто, но не знам колко Ah е. За Ah-те, поне при 156 няма мн варианти, щото в коша е тясно. Първата му зима беше супер. Въртеше на поразия, ама сега не ме кефи. Върти мудно. Май ще трябва да изключвам отоплението на седалките, да не се товари толкова. Иначе го мерих - зарежда се нормално.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
              Еми маи така ще стане - нов, жалко щото този е много красив... Дано поне да нямам филми с кодовете, понеже за първи път прекъсвам тоците към колата....
              Колега виж тук:http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EB%E0%F2%EE%F0
              Алфа 146'96 1,7 ie 16V еx
              159 1.9jtdm 150 cc 2007

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                Купи си нормален акумулатор за какво ти е толкова мощен , заради добрата цена?Стартера колко ли пари е?
                За една и съща кола ли говорим или четем различни книги. При положение, че акумулаторът се намира на 3м. от двигателя, при наличие на толкова много консуматори, които е твърде вероятно да бъдат забравени преди угасването на двигателя е напълно логично написаното в потребителската книжка на колата да бъде 100 Ah. Нека не забравяме, че не говорим за тип двигател, а за друг модел на една и съща марка.
                Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:38.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  За една и съща кола ли говорим или четем различни книги. При положение, че акумулатора се намира на 3м. от двигателя, при наличие на толкова много консуматори, които е твърде вероятно да бъдат забравени преди угасването ня двигателя е напълно логично написаното в потребителската книжка на колата да бъде 100 Ah. Нека не забавяме, че не говорим за тип двигател, а за друг модел на една и съща марка.
                  Вярно съм гледал другата книга , погледнал съм неволно данните за 156 а не за 166 и приемам забележката.
                  Last edited by Kuker; d.m.y г., 19:00.
                  sigpic

Comment

Незнам. Може ли моят акумулатор да е оригиналния- този с които е излязла колата от завода. Ако не то щом акумулатора е алфа ромео би трябвало да е поставян в някакъв специализиран сервиз. 12в 60ач...... Незнам.
                    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Жестоко се съмнявам да е изкарал 10 години.Може да е свален от друга Алфа.Сега се продават хубави акумулатори няма да ти е трудно в избора.И български да си вземеш няма да сгрешиш, аз си купувам само такива и съм доволен.На Bosch също са много добри.
                      sigpic

Comment

Неска на една позната (Ауди А3) и умря акумулатора....
                        При мен за сега нещата се държат на ниво ( да чукна на дърво)
                        При мен защо не ми иска никакъв код дори след махане на акумулатора от колата???
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Благодаря на всички колеги за съветите и информациите... Явно след 3-ти януари ще правя квот ще правя. Засега ще караме с на жената колата.... Весело посрещане на новата година...
                          sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

колега за ТС в книгата пише че трябва да бъде 70ah,но според мен си вземи малко по мощен 75ah,весело изкарване на новата година на всички
                            alfa 166jtd@super

Comment

Първоначално публикувано от genko1982 Покажи съобщение
                              ..но според мен си вземи малко по мощен 75ah..
                              И аз това викам
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                                Аз съм с точно такъв Банер - страхотен е, и в най-големия студ върти двигателя като латерна.

Струваше ~200 лева.
                                Взех го - точно толкова е.
                                безплатни обяви
                                Моята 166

Comment

Working...
                                X